ANTTI HYVÄRINEN, 68 VUOTTA TÄNÄÄN (TURNS TO THAT MUCH TODAY) 20.6.2014

Antin uraan liittyen seuraavassa paremmin (more about the operation of a person in question):http://fi.wikipedia.org/wiki/Antti_Hyv%C3%A4rinen_(muusikko)

About his collaboration with the Finnish songwriters:

Juha Vainio teki 1960-luvulla isosti suomalaisia tekstejä ulkomaista alkuperää oleviin kappaleisiin. Antti Hyvärinen sai kunnian olla sovittamassa muutamia näistä. Ensimmäisenä herrojen yhteistyönä syntyi Robinille tehty Ei se pelaa joka pelkää vuonna 1967 joka oli myöskin Hyvärisen ensimmäinen vastaava työ äänilevyllä. 1970-luvun alusta eteenpäin Hyvärisellä ja Junnulla oli yhteistyötä aina vähän väliä myös ja Hyvärisen sävellyksiin Junnu teki lyriikoita niin ikään. Läpi 1970-luvun ja aina vuoteen 1980 nimet Hyvärinen ja Vainio löytyivät yhdessä levyjen etiketeistä. Yhteisiä kappaleita syntyi mm. Jamppa Tuomiselle, Eino Valtaselle, Tapani Kansalle, Kirkalle kuin myös sanoittajamestarille itselleenkin, mainoslaulu Käy kiinni koppaan, muodossa. Vuonna 2011 Hyvärinen palasi Junnun teksteihin Kari Piirosen levyttäessä albumillisen Toivo Kärjen säveltämiä lauluja, joukossa myös ennenjulkaisemattomia kappaleita.

Vexi Salmen ja Hyvärisen välinen yhteistyö käynnistyi vuonna 1970 kun parivaljakko kirjoitti Kai Hyttiselle laulun Kerran vielä kuljet rinnallain. Varsinainen, tiiviimpi yhteistyö herroilla alkoi kuitenkin vasta vähän ennen 1970-luvun puoltäväliä kun Markku Aro ja Fredi levyttivät runsaasti heidän tekemiään lauluja. Fredin esittämiä tällaisia oli mukana myös niin Syksyn Sävelessä kuin Euroviisuissakin, ensin mainittuun kolmikko Siitonen-Salmi-Hyvärinen kirjoitti yhdessä Fredin itsensä esittämät laulut Rakkauslaulu (1975) ja Tule illoin (1976) ja jälkimmäiseen vuoteen osuu myös Fredin ja Ystävien, mukana itseoikeutetusti Antti Hyvärinen, Eurovision laulukilpailuun osallistuminen teoksella Pump pump. Yhteistyötä Hyvärisen ja Vexin kanssa jatkui varsin tiiviinä 1980-luvun alkupuolelle asti, Vuoden 1988 Marion 88- albumilla kaksikko vahvasti taas sitten enemmän aktivoitui yhteityön merkeissä ja saman vuotisessa Syksyn Sävelessä oli mukana Vexin sanoittama, artistin esitys Oo mamma mia mia maa, joka oli Hyvärisen sovittama. Marionin konserttiäänitettäkin varten Vexi kynäili suomalaiset sanat ulkolaiseen sävelmää, Hyvärisen niin ikään vastatessa sovituksesta. Em. Kari Piirosen pitkäsoitolla on mukana niin ikään ennen julkaisematonta Kärki-Salmi-Hyvärinen- materiaalia.

Jori Sivosella ja Antti Hyvärisellä oli yhteistyötä muutamilla kappaleilla 1970-luvun lopulla ja 1980-luvun alkupuolella. Jori niin sovitti Antin säveltämiä lauluja kuin myös päinvastoin. Näitä levyttivät artistit kuten Jaana Wilenius, Juhani Markola ja Merja Rantamäki.

Kassu Halosen ja Antti Hyvärisen yhteistyö rajoittui niin Hyvärisen sovittamiin kuin myös yhdessä Kassun kanssa säveltämiin lauluihin em. Marion 88- albumilla sekä artistin Syksyn Sävel- edustukseen Oo mamma mia mia maa.

Veikko Samulilla ja Antti Hyvärisellä ei sen puoleen ole ollut yhteistyötä.

Sekä tekemiään kappaleita Suomi songwriters- blogissa (the tunes written by an artist):

http://finnishsongwriters.wordpress.com/2014/06/10/juha-vainio-diskografia-levytetyt-laulut-luota-maailmaan-1978/

http://finnishsongwriters.wordpress.com/2014/04/21/vexi-salmi-diskografia-levytetyt-laulut-rakasta-tanaan-1983/

http://finnishsongwriters.wordpress.com/2014/04/27/jori-sivonen-diskografia-levytetyt-laulut-on-tuolla-maa-1980/

http://finnishsongwriters.wordpress.com/2014/01/14/kassu-halonen-diskografia-levytetyt-laulut-jai-vain-rakkaus-1988/

Songwriters uutisblogin ylläpito onnittelee taiteilijaa näin merkkipäivänään. (blog`s maintenance congratulates an artist on the letter day)

2e90d27bebab8f7dd4b88592cf31ebce

 

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.